Kurssit

Sun Vuosi 2023 – On käynnissä!

Sun Tantra kutsuu sinut mukaan  ryhmäprosessimatkalle!

Mikä on Sun Vuosi?

Sun Vuosi on kiehtova matka muutokseen, matka sinuun itseesi, sisäiseen maailmaasi ja sinussa oleviin laatuihin; tutustumista niihin osiin, jotka ovat vielä piilossa, mutta kaipaavat näkyväksi tulemista, osiin, jotka saavat tulla esiin turvallisen tilan kannattelemina, sekä sellaisiin osiin, jotka ovat jo näkyvillä, mutta eivät vielä loista kaikessa upeudessaan. Pääset tutkimaan, kyseenalaistamaan ja halutessasi muuttamaan elämääsi tiedostamattoman alitajunnan ja kehollisuuden kautta.  

Sun Vuoteen mahtuu raivoa, rakkautta, vihaa, ymmärrystä, säröä, nautintoa, rikkinäisyyttä, antautumista, hassuttelua, itkua, leikkiä, surua, oivaltamista, epäkypsiä osia, autenttisuutta, kuulluksi tulemista, pyhyyttä, kypsyyttä, naurua, hajoamista, rajatonta riemua, rajoja, sisäistä ja ulkoista turvaa, kannattelua, syliä, halikasaa, seksuaalienergiaa, omaa potentiaalia, rauhaa, hitautta, rentoutta, resilienssiä, hikeä, nähdyksi tulemista, ääntä, yhteyttä, hengittämistä, tärinää, kiroilua, siansaksaa, hämmennystä, kasvua, muutosta, rakentamista, irtipäästöä, hyväksyntää, läsnäoloa, vapautumista ja koko elämän kirjo.

Miksi?

Sun Vuosi voi avata sinulle uuden, suuremman, totuudellisemman ja kirkkaamman ikkunan nähdä itsesi, toiset ja maailman. Sun Vuoden aikana pääset kiillottamaan omaa ikkunaasi lempeän rakkaudellisesti juuri sinulle sopivaan tahtiin. Rohkenetko vapauttaa mielesi voimat luottamukseen ja turvaan? Tulet mahdollisesti tietoiseksi siitä, mikä estää sinua kokemasta itseäsi hyväksytyksi, ja opit samalla myötätuntoisemmaksi ja leikkisämmäksi. Sallitko kehollesi luvan villiintyä eläväksi ja aistikkaaksi? Tutkit yhteyttä sydämesi ääneen, ja uskallusta toimia sisäisestä ohjauksesta käsin. Sun Vuosi voi antaa sinulle rakkautta, iloa, inspiraatioita, runsautta, sisäistä rauhaa ja viisautta, jolloin näet kaikki elämäsi värit puhtaammin ja selkeämmin – innostut uudella ja uteliaalla tavalla elämästä. Kaikki tämä on kiinni vain sinun rohkeudestasi ja uskalluksestasi hypätä itsesi ja ryhmän äärelle.

“Suomalaiset miehet saisivat tällaisesta kurssista paljon. 
Miehen näkökulmasta siis voisin suositella tätä heille, 
koska näin mitä itsessäni täällä tapahtui.” 
JK


Sun Vuosi on ollut matka lähemmäksi omaa itseäni. 
Pysähtymistä tutkimaan minuutta, sanomaan oikeille asioille KYLLÄ ja asettamaan rajoja sanomalla EI. Sun Vuosi on ollut matka kohti tietoisempaa olemista, sisäisen lapsen herättelemistä ja oman seksuaalisuuden tutkimista. 
Sun Vuosi on opettanut kohtaamaan ja hyväksymään keskeneräisyyttä, ja nauttimaan siitä. 
Sun Vuoden aikana olen itkenyt avoimemmin, nauranut rehellisemmin, kohdannut surua, tuntenut iloa, rakastanut ja ollut rakastettu.”
Mies 36v.

En tarkalleen tiennyt, mihin lähdin, mutta onneksi lähdin. 
Sun Vuodella tehty työskentely avasi oven johonkin, mihin en ole aiemmin päässyt käsiksi. 
Ennen kaikkea se on opettanut rajoista ja niiden ilmaisusta sekä kehon viisaudesta ja ollut paikka, jossa saan olla minä ilman arjen rooleja ja oletuksia. 
Se on myös antanut kokemuksen siitä, miten ihanaa ja parhaimmillaan korjaavaa on tutkia, kokeilla ja leikkiä, kun voi luottaa olevansa turvassa. Kiitos!”
Nainen 33v.

Mielestä kehoon

Suhteemme omaan kehoomme on suuressa merkityksessä Sun Vuoden aikana. Ellemme ymmärrä mitä kehossamme tapahtuu, emmekä osaa tulkita sen viestejä, saatamme toimia itseämme vastaan, ja näin ollen jossain määrin jopa pahoinpidellä itseämme. 

Kun aistit hämärtyvät, ei voi tuntea olevansa täysin elossa.
Jäljet kehossa, Bessel Van Der Kolk

Pääset herättelemään aistejasi erilaisin harjoituksin, jotta ymmärrät tarpeen ja halun välillä olevan eron. Tulet mahdollisesti tietoisemmaksi kehosi viesteistä, ja sen myötä sinun on helpompi tehdä valintoja, jotka ovat tukevat hyvinvointiasi. Kehosi kertoo tarpeesi. Mielesi halusi.

Pääset syventymään tunteisiisi kehossasi, ja sinun voi olla mahdollista käsitellä menneitä tapahtumia ja traumoja, joita kehosi on säilyttänyt sinussa jo pitkään. Voit saada uutta näkökulmaa sinulle tapahtuneisiin asioihin, ja mitä luultavimmin tulet tekemään paljon irtipäästöä Sun vuoden aikana. Irtipäästö keventää ja laajentaa sinua tehden tilaa muun muassa luovuudelle ja seksuaalienergian eli elämänenergian virtaavuudelle.

Pääset opettelemaan erilaisia tapoja hermostosi rauhoittamiseksi. Tulet tietoiseksi siitä oletko yli- tai alivireessä, ja kuinka pysyt optimaalisella tasolla. Keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa, ja saadessamme toisen niistä rennoksi, voi toinenkin niistä ajan myötä rentoutua.

“Kiitos Niina ja Virpi, että olette! 
En tiedä, miten sen teette, yhdessä ja erikseen, mutta osaatte luoda mielettömän turvallisen tilan, 
jossa uskaltaa tulla kuorestaan. 
Rakastan myös sitä spontaanisuutta, jota teissä näen, 
ja ihailen kykyä muuttaa suunnitelmia isostikin lennossa. 
Se tekee hyvää kontrolliin taipuvaiselle mielelle ja näyttää esimerkkiä, että noinkin voi tehdä. 
Olette ihania.” 
Nainen, 34

Työskentely

Tantrinen lähestymistapa on pohjana kaikelle työskentelylle kurssin aikana. Tantrinen työskentely korostaa myötätunnon, epähenkilökohtaisen rakkauden kokemusta ja sydämen kautta kohtaamista. Tantran avulla voi löytää emotionaalisia yhteyksiä muihin ihmisiin ja omaan sisäiseen maailmaansa.
Työkaluina moduuleissa käytämme muun muassa
-piirityöskentelyä
-tantrisia harjoituksia
-hengitystä
-TRE-menetelmää
-kehollisia harjoituksia
-erilaisia meditaatioita
-itsetuntemusharjoitteita
-luovaa työskentelyä
-energiatyöskentelyä
-tanssia
Kehollinen työskentely on kaiken keskiössä. Hengitys ja energiankierto ovat tärkeä osa kurssin sisältöä. Työskentely tapahtuu pääosin lattiatasossa joogamatoilla tai patjoilla.

Tästä pääset katsomaan 
Sun Vuosi 2022 kuvina.

Kurssi on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kohtaamaan toisia ihmisiä toisenlaisesta lähtökohdasta. 
Monipuolisissa harjoituksissa on mahdollisuus haastaa itseään turvallisessa ympäristössä 
sekä kokea rakkaudellista läsnäoloa.
Huikea matka! 

Ja ikinä ei tiedä mihin matka johtaa: 
Itse löysin kurssilta elämänkumppanin!”
Mies 34 v.

Kurssipaikka

Huikon Kartano on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen miljöö. Kartano sijaitsee keskellä kaunista ja puhdasta luontoa järven rannalla. Maalaismaiseman rauhaisat pellot ja sekametsä ympäröi kartanoa. Huikossa on kaunis ja avara pihapiiri, jossa on mukava viettää vapaa-aikaa.

Huikon tilava sauna mahdollistaa koko ryhmän yhteissaunomisen.

Kartanon toisessa kerroksessa on erikokoisia majoitustiloja. Kauniit ja kodikkaat huoneet ovat 2-5 hengelle.

Huikon Kartano sijaitsee Toivakassa Keski-Suomessa noin 30 minuutin päässä Jyväskylästä.

Ruoka

Ravinto on tärkeässä roolissa työskennellessä kehollisesti kurssiviikonlopun aikana. Keho kaipaa ravitsevaa, terveellistä ja monipuolista ruokaa. Näköaistia herättelevät, makunystyröitä hivelevät ja keholle sisäistä turvaa tuovat herkulliset ruuat loihtii Monkey Business FOODin Jaana ja Ram. He ovat useita vuosia kierrelleet eri puolella Suomea luoden ruuasta herkullista taidetta rakkaudella, taidolla ja intohimolla. Ketodieetti ei ole mahdollinen, muut erityisruokavaliot huomioidaan.

Sun Kanssakulkija tiimi

Virpi ja Niina toimivat kurssin fasilitoijina, inspiroijina, kurssiohjelman luojina, kurssilaisten kannattelijoina ja turvallisen tilan ylläpitäjinä.

Jussi:
Jalat pilvissä ja pää maassa,
sosiaalisena kameleonttina vimmeltävä villi-ipana,
joka on ihastuttavassa suloisuudessaan kimmeltävän
sisäisen prinsessansa vaativasta tahdosta riippumattomasti onnistunut kasvattamaan itselleen vilpittömän vitsittömiä luonteenpiirteitä,
joista haluttomuus määritellä itseään on yksi.

Teemu | umeeT:
Krooninen elämästäinnostuja.
Tukirakenne ja apukäpälät tuikitärkeissä käytännön asioissa.
Läsnäolee ja pitää tilaa.
Harjoituskaveri tarvittaessa.

Iida:
(she/they) Sukupuolisoljuva suhdeanarkisti.
Näkijä.
Ikuinen opiskelija ja itsensä kehittäjä.
Hyppää mukaan harjoituksiin, kulkee tukena ja kuvittaa matkaa.
Kurssiin sisältyy lyhyt henkilökohtainen kuvaushetki Iidan kanssa. Hän on valokuvannut 20 vuotta ja on palkittu muotokuva valokuvaaja. Iida ikuistaa kamerallaan kurssia koko matkan ajan.

Sun Vuodelta 2022 tulee mukaan avustajiksi Erno ja Maria.

Aikataulu

12.-15.10. Huikon Kartano
2.-3.12. kaupunkiretriitti Jyväskylässä
25.-28.1. Huikon Kartano
7.-10.3. Huikon Kartano
8.-12.5. Huikon Kartano

Torstaisin majoittuminen alkaa kello 16.00. Sunnuntaisin kurssi päättyy kello 17.00.

Hinta

Kurssin kokonaishinta 2470€. 

Kokonaishinnan erittely: 

-Ohjaus 1400€.

-Kurssin täysihoito koko ajalta 1060€. 
Täysihoitomaksu 265€/moduuli.

-Kaupunkiretriitti 10€ tilavuokra. 
Majoitus ja ruokailu omakustanteinen.

Varausmaksu 100€. Varausmaksusta tulee lasku. Maksamalla varausmaksun vahvistat kurssipaikan. Varausmaksua ei palauteta, jos estyt tulemasta kurssille.

Kurssin voit maksaa kerralla tai osissa.

Yhdelle vähävaraiselle tarjoamme ohjauksen puoleen hintaan 700€.
Vähävaraisen paikka täytetty.

Saimme lahjoituksen, jonka ansiosta voimme tarjota kahdelle osallistujalle 350€ edullisemman hinnan ohjauksesta. Ensimmäinen lahjoitus myönnetty, toinen jäljellä.

Miten pääsen mukaan?

Laita sähköpostia suntantra22@gmail.com ja ilmoittaudu mukaan Sun Vuodelle.

Jos jokin asia mietityttää kurssiin liittyen, ota yhteyttä. Voimme sopia tarvittaessa puhelinajan kysymyksille.

Saatat myös pitää...