Kotiin ja arkeen palaaminen tapahtumista voi olla melkoinen siirtymä, jonka aikana tietoinen hellyys ja lempeys itseään kohtaan ovat valttia. Tässä muutamia huomionarvoisia vinkkejä.

Syöminen – Maadoittavat ruoat kuten liha, pavut tai mikä vain omaan ruokavalioosi soveltuva, sinun itse itsellesi sopivaksi kokema ruoka on hyväksi. Muista myös juoda paljon vettä. 

Oma aika – On hyvä antaa aikaa asioiden integroimiselle ja sinussa tapahtuville prosesseille tapatuman jälkeen. Tee asioita, jotka ylläpitävät kehotietoisuuttasi, kuten esimerkiksi musiikin kuuntelu, tanssi ja laulu, jooga ja meditaatio, ulkoileminen, keholliset hoidot tai vaikka piirtäminen. Mitä vain mikä muistuttaa sinua kehosi olemassaolosta ja pitää sinut poissa vinttisi pimennoista. Anna aikaa reflektiolle ja sille mitä sinussa liikkui tapahtuman aikana sekä sille mitä sinussa liikkuu juuri nyt.

Keho-mieli – Saatat kokea mielialan muutoksia ja vaihteluita, ne kuuluvat prosessiin. Sinulla saattaa myös esiintyä fyysisiä kipuja tai muita kehollisia oireita. Näistä ei suotta kannata säikähtää. Voit mennä kivun taakse, antautua sille tai mahdollisesti tarkastella sitä. Voit myös kysyä keholtasi, mistä sen tuntema kipu oikein on peräisin, mistä se johtuu, mihin se ulottaa juurensa? Mihin tahansa keho-mielelliseen reaktioon voi suhtautua kuin omaan lapseensa, sen voi ottaa syliin ja sille voi antaa huomiota, olla sille läsnä ja olla sen kanssa.

Uni – Saatat tarvita unta ja lepoa joko tavallista enemmän tai vähemmän. Kuuntele kehosi tarpeita. Kiinnitä huomiota uniisi, joita voi olla kannattavaa jopa kirjoittaa muistiin. Kirjoittaminen saattaa selventää asioita ja tuoda niitä esiin alitajunnan piiloista.

Alkoholi ja muut päihteet – Suosittelemme pysymään erossa päihteistä ainakin muutaman päivän tapahtuman jälkeen. Ne voivat vaikuttaa integraatioon negatiivisesti. 

Ilmetessä jotakin sellaista minkä kanssa et pysty olemaan tai se haastaa liikaa sinua tai läheisiäsi voit aina olla yhteydessä sähköpostilla suntantra22@gmail.com.